logo

A- A A+

De revolutie van de kindzorg

hugo 2Waarom is het zo belangrijk dat er door artsen niet alleen wordt gekeken naar de ziekte van een kind maar naar de hele omgeving van het kind en hoe hij of zij daarin functioneert? Professor Hugo Heymans is oud kinderarts en warm pleitbezorger van zo’n brede blik. Hij schetst op de MKS Praktijkdag voor ouders de ontwikkeling van de kindzorg in Nederland. Doordat kinderen niet meer overlijden aan een ziekte is er een dimensie aan de kindzorg toegevoegd: kwaliteit van leven.

Lees verder

Ouders aan het woord

foto 1 kleinDe MKS Praktijkdag was dit keer speciaal georganiseerd om ouders bekend te maken met het MKS. Maar er waren ook ouders zelf aan het woord. Zij deelden hun ervaring en verwoorden het belang van goede begeleiding als een kind mét zorg naar huis gaat.

Lees verder

Het MKS als een manier van werken

hadewych fotoOuders die op de MKS praktijkdag aanwezig waren, uitten zich positief en kritisch tegelijkertijd. Positief over alle ontwikkelingen om ouders meer regie te geven en het gezin voorop te stellen. Maar kritisch over heel veel ontwikkelingen in de zorg, de versnippering en de onduidelijkheden, wat mag je als ouder verwachten.

Lees verder

“MKS waardevolle vernieuwing”

mini symposium kleinBij de afsluiting van het eerste mini-symposium van V&VN kinderverpleegkunde over het MKS, noemden de deelnemers het MKS een mooi systeem: waardevol en vernieuwend. Veel deelnemers waren nog niet heel bekend met het MKS en een korte bijeenkomst blijkt al veel effect te sorteren.

Lees verder

Handreikingen in handige tool

handreiking kleinDe handreikingen om het MKS in de praktijk te gebruiken staan vanaf deze maand in een handige tool op de website van het MKS. Daarmee is het systeem voor ouders, kinderen en zorgverleners in één keer overzichtelijk. In eenvoudige taal wordt uitgelegd welke stappen gevolgd moeten worden om de zorg voor een ziek kind buiten het ziekenhuis goed te regelen. De handreikingen laten zien dat het MKS geen ingewikkeld en veelomvattend systeem is maar veel eerder een praktische leidraad voor iedereen die bij de zorg voor het zieke kind betrokken is. 

Lees verder

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.