logo

A- A A+

Onderwijs aandachtspunt binnen MKS

ZiezonAls kinderen sneller (met zorg) naar huis gaan dan is en blijft het belangrijk om ook al snel de onderwijsbehoefte in beeld te krijgen. Tijdens de MKS Expertiseraad gaven Elise van Andel (netwerkregisseur van het netwerk Ziezon) en Maya Cardin (educatieve voorzieningen UMC/WKZ) een presentatie over de consulent zieke kinderen en hun werkzaamheden.

Een consulent zieke kinderen kan een oplossing bieden op het moment dat ouders, school of ziekenhuis even niet weten hoe zij hun kind met zorg naar school kunnen laten gaan of hun kind onderwijs op (thuis)locatie kunnen bieden. Voor ziekenhuizen én alle kindzorgorganisaties een belangrijke mogelijkheid die ze goed in de praktijk kunnen toepassen.

Binnen de MKS Proeftuinen kwamen knelpunten vanuit onderwijs naar voren. Voor ouders is het moeilijk om hulp en ondersteuning te vinden als hun (ernstie) zieke kind naar school gaat of thuis onderwijs moet krijgen. Voor ziekenhuizen is het nog onbekend om bij ontslag ook de weg naar het onderwijs in beeld te brengen, zeker als kinderen maar kort in het ziekenhuis liggen. Een hulpbehoeftescan op alle leefdomeinen van het kind wordt nog niet gebruikt. Daar gaat het MKS in de nabije toekomst verandering in brengen.

 

 

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.