logo

A- A A+

Aantal ziekenhuizen dat MKS verkent groeit

MKS logo De meeste MKS Proeftuinen draaien op vol vermogen. In tien regio’s wordt ervaring opgedaan met het MKS. In de regio’s maken ziekenhuizen en de kindzorgorganisaties kennis om gezamenlijk tot afspraken te komen maar vooral ook om kennis en informatie te delen. Medewerkers volgen opleidingen: klassikaal of via e-learning. 

In een aantal regio’s worden al kinderen uit het ziekenhuis ontslagen volgens de fasen van het MKS. De ontslagdatum van een kind wordt tijdig bekend gemaakt waardoor er voldoende tijd is voor een warme overdracht in het ziekenhuis tussen kinderverpleegkundige, ouders & kind en kinderzorgorganisatie. De werkwijzen worden ook steeds geëvalueerd: in het algemeen en op casusniveau. In enkele regio’s willen kindzorgorganisaties komen tot één aanspreekpunt.
Dit enthousiasme wordt goed opgepikt in de rest van het land. Nog steeds melden ziekenhuizen en kindzorgorganisaties zich aan om deel te nemen aan de proeftuinen. Het MKS Programmabureau heeft de werkwijze in de Proeftuinen beschreven. Het stappenplan om een proeftuin op te zetten is beschikbaar.

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.