logo

A- A A+
  • Start
  • Actueel
  • Ouders geven aan wat er nodig is voor een goede hulpbehoeftescan

Ouders geven aan wat er nodig is voor een goede hulpbehoeftescan

scanTijdens de MKS Ouderraad is de hulpbehoeftescan nog eens onder de loep genomen. Wat vinden ouders belangrijk en op welk moment willen zij bevraagd worden? De ouders hebben zich gebogen over de inhoud én de vorm van de hulpbehoeftescan. 
De reacties waren zeer uiteenlopend. In hoofdlijnen merkten ouders op dat de taal en de wijze van vragen stellen in de hulpbehoeftescan moet aansluiten bij de ouders. Zoals een ouder zei: ‘Vraag niet in welk type huis we wonen, maar of ons huis geschikt is voor de ziekte van ons kind’.
Daarnaast moeten de begrippen medisch, ontwikkeling, sociaal en veiligheid goed worden uitgelegd. De invulling ervan behoort breed te zijn, zeiden de ouders. Zo werd hygiëne ook genoemd als onderdeel van veiligheid. Een ander belangrijk aspect is de lange termijn: als de behoefte naar zorg en voorzieningen wordt gevraagd, kijk dan ook in de toekomst.
Belangrijkste conclusie: Denk bij de formulering van de hulpbehoefte vanuit de ouders en niet vanuit het ziekenhuis of de kindzorgorganisaties. De inbreng van de MKS Ouderraad wordt verwerkt in het model van de hulpbehoeftescan dat momenteel wordt ontwikkeld.

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.