logo

A- A A+
  • Start
  • Actueel
  • TRANSIT: gezinnen denk mee over betere kindzorg buiten ziekenhuis

TRANSIT: gezinnen denk mee over betere kindzorg buiten ziekenhuis

MKS Kind blauw konijn kleinAls chronisch zieke kinderen in het ziekenhuis verblijven is de zorg voor hen én het gezin meestal goed geregeld. Maar wat gebeurt er als uw kind naar huis gaat en de zorg moet daar worden georganiseerd? Hoe wordt de zorg overgedragen? Hoe moet de zorg eruit zien en wie coördineert die zorg? Hiervoor wordt het Medisch Kindzorgsysteem ingezet. Het MKS Programmabureau en Kind & Ziekenhuis participeren in het project TRANSIT. Het TRANSIT-project is op zoek naar gezinnen die ervaringen, ideeën en behoeften willen delen.

Wat is het TRANSIT-project?
TRANSIT staat voor TRANSmurale zorg en InTerdisciplinaire samenwerking. Dit wil zeggen dat alle verschillende zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg van uw kind en het gezin goed moeten samenwerken. Het mag niet uitmaken dat de zorgverleners voor verschillende organisaties werken. Centraal staat goede zorg die aansluit bij de behoeften en wensen van kind en gezin. Binnen TRANSIT is er speciale aandacht voor de psychosociale zorg omdat veel kinderen met een (chronische) aandoening vaak problemen krijgen/ervaren op andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan het moeilijker maken van vriendjes/vriendinnetjes of achterstand in de ontwikkeling omdat uw kind niet naar school kan. Aandacht voor deze emotionele en sociale onderwerpen moet onderdeel zijn van de gehele zorg rondom uw kind en het gezin.

Aanmelden
Wilt u graag meedenken met het TRANSIT-project of heeft u hier vragen over? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We willen u graag (telefonisch) interviewen en/of uitnodigen voor een bijeenkomst.

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.