logo

A- A A+

Wat is Eiland Wiebel?

eiland wiebelIn februari 2017 is dit project gestart als master afstudeerproject van Manon Junggeburth (Industrial Design, Technische Universiteit Eindhoven). Eiland Wiebel is tot stand gekomen na veel gesprekken en sessies met ouders, kinderen maar ook met verpleegkundigen, psychologen en maatschappelijk werkers.

Eiland Wiebel is een hulpmiddel voor kinderen met een langdurig/chronisch ziektebeeld en is in samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis ontwikkeld. Eiland Wiebel is er voor kinderen om zich beter te kunnen uiten en om ze te helpen met communiceren over hoe ze zich voelen. Het is belangrijk voor kinderen om dit gevoel van zelf-regie te ervaren en het praten over je gevoelens helpt bij acceptatie van de situatie.

Eiland Wiebel bestaat uit een app welke voornamelijk door kinderen en daarnaast ouders/verzorgers gebruikt kan worden. De app helpt bij het indelen van de dag, op basis van hoe je je voelt. Elke dag voel je je anders en zal je ook je energie anders moeten verdelen. Je hebt namelijk niet alleen activiteiten die energie geven maar ook activiteiten die energie kosten. De balans tussen deze twee dingen vinden is hierbij erg belangrijk. Aan het einde van de dag is het tijd om de dag te bespreken. De app helpt bij dit moment van reflectie, wat fijn is om de dag te bespreken en af te kunnen sluiten.

Wie zoeken wij? Jou! eiland wiebel2
Nu zijn we op zoek naar kinderen (tussen de 5 en 10 jaar) met hun ouders/verzorgers die Eiland Wiebel willen testen voor een paar dagen zodat we het nog verder kunnen verbeteren. Jullie mening is super belangrijk hierin! Alle gegevens zullen alleen voor onderzoeksdoeleindes gebruikt worden.

Hoe kan je meedoen? Zo! 
Je kan meedoen door de QR code hieronder te scannen of ga naar deze website: www.eilandwiebel.nl/aanmelden. Mocht dit niet werken, dan kan je ook altijd een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden kan tot 8 december! 

Mocht je eerst meer informatie willen ontvangen of heb je nog vragen, twijfel dan niet om contact op te nemen.

 

foto eiland wiebel QR code eiland wiebel
Manon Junggeburth 
Ontwerper Eiland Wiebel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.eilandwiebel.nl/aanmelden

  

 

 

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.