logo

A- A A+

Enthousiasme vanuit NVK over MKS

nvk logoHet MKS Programmateam heeft op een invitational conference van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) eind november een presentatie gehouden over het MKS. De presentatie is enthousiast ontvangen.


Het was al eerder bekend dat de kinderartsen positief staan tegenover het MKS. Samen met de aanwezigen is een opbouwende discussie gevoerd over onderwerpen als doelgroep, verantwoordelijkheden en de financiering.

Praktische resultaten
Uiteindelijk zullen de proeftuinen die momenteel in tien regio’s worden opgezet, voor veel praktische resultaten zorgen. Het gaat tenslotte over goede ketenzorg voor kinderen die buiten het ziekenhuis onder verantwoordelijkheid blijven vallen van een kinderarts of medisch specialist. Centrale vraag hierbij is: hoe kun je de overdracht zo waarborgen dat het kind en het gezin uitgangspunt zijn? Er moet niet slechts naar het medische of verpleegkundige aspect van de zorg worden gekeken maar ook naar de ontwikkeling, school, de (psycho)sociale aspecten en de veiligheid van het kind.

Aan de slag
Uit de proeftuinen komen naast kwalitatieve gegevens ook kwantitatieve gegevens. Over welke verrichtingen hebben we het met elkaar? Waar vindt de verschuiving plaats en met welke omvang? Wat betekent dit voor de kinderartsen? Het was mooi om te merken dat sommige artsen nu al graag aan de slag willen of in elk geval graag mee willen werken in een proeftuin.

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.