logo

A- A A+
  • Start
  • Actueel
  • Archief 2017
  • Kwaliteitsstandaard ‘Verpleegkundige zorg aan het zieke kind en gezin in de eigen omgeving’

Kwaliteitsstandaard ‘Verpleegkundige zorg aan het zieke kind en gezin in de eigen omgeving’

Voeten kwal standaard shutterstock 309237611De kwaliteitsstandaard ‘Verpleegkundige zorg aan het zieke kind en gezin in de eigen omgeving’ is klaar om in de praktijk te worden getoetst. Dit document beschrijft wat goede kinderverpleegkundige zorg is in (de overgang naar) de eigen omgeving voor kinderen tot 18 jaar met een lichamelijke aandoening.

Basis
De kwaliteitsstandaard richt zich primair op kinderverpleegkundigen. Een tweede groep waarop de standaard zich richt zijn de andere betrokkenen bij de zorg voor het ziek kind in de eigen omgeving zoals bijvoorbeeld de kinderarts, de transferverpleegkundige in het ziekenhuis, de huisarts, de fysiotherapeut, de psycholoog, de jeugdverpleegkundige, jeugdarts, de begeleider in het onderwijs. Deze kwaliteitsstandaard vormt de basis voor het MKS.

Feedback
Bij de ontwikkeling is intensief samengewerkt met kinderverpleegkundigen vanuit verschillende werkvelden, kinderartsen, ouders en jongeren. Nu de conceptvorm van de kwaliteitsstandaard gereed is, kan het werkveld feedback geven op de kwaliteitsstandaardfeedback geven op de kwaliteitsstandaard.

Meer weten
Vilans en het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid (NCJ) hebben de kwaliteitsstandaard ontwikkeld. Opdrachtgever is de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). Meer weten? Neem contact op met Vilans, Rianne van Gijzen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.